מרגש: "מה לקיבוצניקית ולהכנסת ספר תורה?"
אמו של הנרצח בנובה: "המסע שעברתי מהרגע שבו בחרתי לקחת חלק במיזם הזה ועד לסיומו, קירב אותי עוד יותר לקשת ובמידה מסוימת לשורשים שלי, ליהדות"

קשת קסרוטי הי"ד נרצח בנובה. הוא היה מקורב לדת, ואמו, שמגדירה עצמה חילונית גמורה, החליטה להנציח אותו בדרכים שונות, ובין הייתר בהכנסת ספר תורה.
הופתעתי מכך שקשת החליט להתקרב לדת, אבל כנראה שהנשמה הצעירה שלו חיפשה משמעות והוא מצא אותה ביהדות", ספרה בראיון לישראל היום.
"אני מכבדת את העובדה שקשת החל להתקרב ליהדות. היא הובילה אותי להנציח אותו גם באמצעות ספר תורה".
ברשת החברתית פרסמה אשת התקשורת סיון רהב מאיר את הפוסט המרגש הבא:
"קשת קסרוטי הי"ד הפך לאחד הסמלים של מסיבת הנובה. וכך כותבת אימא שלו, נטליה:
"מה לקיבוצניקית שמוצניקית ולהכנסת ספר תורה? הבן שלי, קשת. קשת התקרב לדת במהלך השנתיים האחרונות של חייו. הוא הניח תפילין, למד בעל פה את התיקון הכללי, השתדל לשמור שבת.
בערב שמחת תורה, 6.10.23, קשת שלי רקד ברחובות פלורנטין, כשהוא אוחז בידו את ספר התורה של בית הכנסת 'בני דוד'. כל מי שראה את קשת בערב ההוא תיאר את האור שקרן ממנו. את האושר העצום.
באותו לילה קשת המשיך למסיבת הנובה, יחד עם שני לוק, אוריון הרננדס וחברים נוספים, מסיבה שממנה הם לא חזרו.
בשנה האחרונה עשיתי דברים שונים עבור קשת. המילה 'הנצחה' קשה לי. מעדיפה את המילה 'הנכחה'.
למרות שאני חילונית קיצונית, מצאתי את עצמי בשנה האחרונה מדליקה נרות שבת, צמה בכיפור בפעם הראשונה בחיי ומעל כל אלו, לקחתי חלק במיזם שנקרא 'מנציחים'.
'מנציחים' הוא מיזם שלוקח ספרי תורה פגומים או פסולים, ואז מתקן ומחדש אותם. נותן להם חיים חדשים. התחברתי למיזם בעיקר מהמקום האקולוגי, האידיאולוגי. לא משליכים – אלא משמישים. לוקחים ספר תורה שעבר חיים שלמים, שיש לו עבר עשיר, ששירת בנאמנות קהילה במשך עשרות שנים - ונותנים לו חיים חדשים במקום חדש. הפרויקט הזה פתוח למשפחות שכולות נוספות שמעוניינות בהנצחה כזו.
הכיסוי לספר התורה מורכב מריבועים של רקמה, שיחד עם קבוצת נשים מרגשת רקמנו בצוותא לזכרו של קשת.
העץ שעליו כרוך הקלף מגיע מעצים שנשרפו בבוקר ה-7.10 ביישובי העוטף.
כמה סמליות, כמה המשכיות. כמה חיים בתוך ולמרות המוות.
ביום חמישי הקרוב ספר התורה יוכנס לאותו בית כנסת בפלורנטין, שקשת רקד בו בערב שמחת תורה. מעולם לא הייתי באירוע הכנסת ספר תורה. מהתכונה הרבה אני מבינה שזה אירוע גדול. ואצל קשת, הכל יותר גדול.
המסע שעברתי מהרגע שבו בחרתי לקחת חלק במיזם הזה ועד לסיומו, קירב אותי עוד יותר לקשת ובמידה מסוימת לשורשים שלי, ליהדות.
בבקשה אלוקים יקר, אם אני כבר ככה, אתה יודע, מתקרבת, תפרגן לנו: שלח את עמי! שחרר את החטופים עכשיו, שמור על החיילים, החזר את כולם לבתים, השכן שלום בתוכנו.
מצורפת ההזמנה לאירוע. בואו בשמחה".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
שורד השבי: "כמה פעמים ביום אתם שוכחים להעריך את מה שיש לכם?"
המחקר מאשר: בעלי אמונה דתית פחות נפגעו נפשית במלחמה
החטוף שביקש סימן מהקב"ה וקיבל: "הוא תמיד נותן"
הרב לנדו על לומדי התורה: "אם היו יותר היו מצילים עוד יותר"
"פגש את אלוקים פעמיים בשבי": כך התקרב שורד השבי לה' דווקא מתוך הקושי
סיפור נס פך השמן שקרה לחטוף בשבי: "הראה לי כמה אלוקים טוב וכמה הוא היה איתי"
הורי החטופים משתפים: "אגם נחטפה כיהודיה וזה הזמן שלנו לחזור לזהות שלנו"
שורד השבי משחזר את הפרטים: "אמרתי: אוקיי, אני נחטף, זה קורה"
משבי חמאס לכותל המערבי: "הרגשתי את הקדושה"
שורד השבי מצהיר: "השתחררתי רק בזכות אלוקים"
האם אפשר השנה לשמוח באמת בפורים? הראשון לציון עונה
שורד השבי מודה לה' על הצלתו: "סיירתי במנהרות הכותל לאחר תקופה ארוכה שבה שהיתי במנהרות האופל של עזה"
שורדת השבי בראיון מצמרר: "חשבתי שאנחנו עומדות בפני הוצאה להורג"
השבת זה קורה! כל מה שחשוב שתדעו לשבת הקרובה
"לא נרפה מול שערי שמיים": היום! תפילה המונית מיוחדת להחזרתו של החטוף אלון אהל בשעה 20:00
- © כל הזכויות שמורות