דברו איתנו
שו"ת תהילים

איך קוראים תהילים ביחד?

רוצים להתחיל לקרוא תהילים, אך לא יודעים איך בדיוק, ומהן ההלכות שקשורות לכך? לפניכם תשובות לשאלות נפוצות


03/08/19 | ב' אב התשע"ט
תהילים

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

את ספר התהילים שחיבר דוד המלך עליו השלום ברוח קדשו, אפשר לקרוא בלחש או בקול, ביחד או לבד – גם אם לא מבינים את פירוש המילים. ספר זה מיועד לכולם בלי הבדלים של גיל, מין והשקפת עולם, וכל איש ואישה, ילד וילדה – ימצאו עצמם מאחורי המילים הנאמרות, ויתחברו אליהן בנקל.
את פרקי התהילים רצוי לקרוא בשעות היום, ואם בכל זאת חשקה נפשכם לומר אותם בשעת לילה – אם זה עד חצות, עדיף שיהיו אלו פרקים מבוארים. ואם לאחר חצות הלילה, ניתן להגיד גם פרקי תהילים רגילים ללא פירוש.
יש הנוהגים לחלק את פרקי התהילים לימים וקוראים מדי יום את הפרקים השייכים לאותו יום, עד שבסוף השבוע הם מסיימים את הספר כולו. אחרים נוהגים לסיים ספר תהילים אחת לחודש (ביום ראש חודש למשל) והמהדרים מסיימים ספר תהילים מדי יום.
מתי והיכן אסור לקרוא תהילים? פוסקים רבים גורסים כי ביום תשעה באב אין לומר תהילים עד לחצות היום, היות ואמירת התהילים כמו גם לימוד תורה – משמחת את הלב, ולכאורה משכיחה את מצוות האבלות השייכת לאותו יום. בנוסף לכך, אדם שמתאבל ולא עלינו יושב שבעה – אסור לו לקרוא תהילים (גם כאן הטעם הוא משום שזה מכניס שמחה ללב ולנפש, והיות והוא אבל, טוב שיתרחק מדברים המשמחים את הנפש).
המקומות בהם אסור לקרוא תהילים הם מקומות שנודף מהם ריח רע (כגון מול שירותים פתוחים), מקומות שיש בהם תמונות לא צנועות ומקומות אחרים שאינם מכובדים. גם אדם שגופו אינו נקי או כזה הנצרך לנקביו – אסור שיקרא תהילים, וגם אם כבר התחיל – שומה עליו לסיים, אף אם נמצא באמצע הפסוק.
 

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

עוד מאמרי תוכן בנושא שו"ת תהילים
X
  • © כל הזכויות שמורות