דברו איתנו
חנוכה

מתכון לספינג' חלומי ללא גלוטן

אתם לא יכולים לאכול גלוטן? או אולי מעדיפים להימנע ממנו? אין בעיה! מתכון לספינג' חלומי ללא גלוטן


21/12/22 | כ"ז כסלו התשפ"ג
מתכון לספינג' חלומי ללא גלוטן

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

רכיבים:

  • תגמיש משופר - תמי סגול (250 גרם)
  • קמח תמי כתום (50 גרם)
  • שמרים יבשים (10 גרם)
  • שמן חמניות / סויה (20 גרם)
  • סילאן (18 גרם)
  • 1 ביצה ( L)
  • ברנדי (8 גרם)
  • מלח (קורט)
  • מים פושרים מהברז (200-220 גרם)
  •  

אופן ההכנה:

  • לשים וו גיטרה במיקסר ובקערה לשים חצי מכמות הקמח ומעליו את כל החומרים חוץ ממים.

  • להפעיל את המיקסר ותוך כדי הערבול של החומרים מוסיפים מים וקמח לסירוגין. אפשר לעצור את פעולת המיקסר ואז לגרד את הבצק מהדפנות.

  • לערבל בערך 4 דקות לישה במיקסר עד לקבלת מרקם בצק טיפה דביקי.

  • להעביר את הבצק למשטח סיליקון. לשמן מעט ולכדרר את הבצק לכדור חלק.

  • להעביר לקערה ולהתפיח כ-40 דקות.

  • לאחר שהבצק תפח להעביר אותו למשטח סיליקון ומחלצים אוויר. חשוב מאוד.

  • לחלק לכדורים במשקל 62 גרם כל כדור. להניח על תבנית עם נייר אפייה טיפה טיפה משומן.

  • לחמם צ'יפסר בחום של 160 מעלות, וכשהשמן חם להרים כדור בצק ולכדרר את הכדור שוב בין אצבעות הידיים.

  • לפתוח חור באמצע הבצק ולהניח בשמן. יש להקפיד לסגור את הצ'יפסר במכסה.

  • לטגן עד לקבלת צד אחד זהוב ויפה וכשהופכים את הספינג' להמשיך לטגן ללא מכסה עד לקבלת גוון זהוב ויפה.

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

עוד מאמרי תוכן בנושא חנוכה
X
  • © כל הזכויות שמורות