דברו איתנו
חנוכה

מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן ב-10 דקות!

אתם רגישים לגלוטן? לא בא לכם סופגניה שכולה בצק? יש לכם פה מתכון מושלם לסופגניות ללא גלוטן


21/12/22 | כ"ז כסלו התשפ"ג
מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן ב-10 דקות!

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

רכיבים:

  • חצי כוס שמנת חמוצה / יוגורט סמיך מאוד / גבינת שמנת (חשוב שתבחרו במוצר חלב סמיך ולא נוזלי. אם בחרתם במוצר חלב יחסית נוזלי הוסיפו לבלילה כחצי כוס נוספת של קורנפלור לקבלת עיסה סמיכה, אם היא עדיין לא מספיק סמיכה הוסיפו רבע כוס נוספת של קמח שקדים. ככל שהבלילה תהיה סמיכה כך הסופגניות תצאנה עגולות יותר).
  • 3 ביצים מידה M או L
  • רבע כוס חלב צמחי/רגיל
  • 7-5 כפות סוכר (תלוי במתיקות שאתם אוהבים)
  • כוס ורבע קורנפלור / קמח טפיוקה
  • כוס קמח שקדים
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ליטר שמן חמניות לטיגון 

 

אופן ההכנה:

  1. להכניס לקערה את השמנת החמוצה, הביצים, הסוכר והחלב, ולערבב היטב לבלילה נוזלית ואחידה.
  2. להוסיף את קמח השקדים, הקורנפלור ואת אבקת האפייה וולערבב היטב לעיסה  דביקה וסמיכה. 
  3. לחמם סיר עמוק ומעט רחב עם השמן.
  4. בעזרת כף להעביר עיגולי בלילה אל השמן החם. חשוב בפעם הראשונה לטבול את הכף בשמן החם, ורק אחר כך למלא אותה בבלילת הסופגניות. כשהבלילה נוגעת בשמן להזיז אותה מצד לצד בעזרת שני מזלגות על מנת לשמור על הצורה שלה בשמן החם וכדי שלא היא תתפרק. בהתחלה הבלילה תשקע מעט אל תחתית הסיר ומהר מאוד היא תתחיל לצוף ולתפוח.
  5. כשהסופגנייה מתחילה להתנפח מהצדדים וכשחלקה העליון רטוב קצת להפוך אותה בעזרת שני מזלגות, להמשיך לטגן ולסובב את הסופגנייה בכל כמה שניות כדי שכל שטח פנייה יטגן בצורה אחידה.
  6. שימו לב, אין לשים המון סופגניות ביחד, טגנו בכל פעם 5-4 סופגניות.

בתיאבון וחג שמח!

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

עוד מאמרי תוכן בנושא חנוכה
X
  • © כל הזכויות שמורות