דברו איתנו
בריאות

מגן על עוברים וטוב לכבד: הסגולות של הסלק

במיץ, בסלט, כמרק או בתנור – לא משנה איך תבחרו לאכול אותו, דעו שמדובר בירק עם סגולות בריאותיות רבות


08/11/22 | י"ד חשון התשפ"ג
תהילים

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

הסלק כבר כיכב בתלמוד והוא מהווה את חומר הגלם לייצור הסוכר הלבן שכולנו מוסיפים לקפה או לתה, ומשום כך הוא מצרך מבוקש בכל העולם. עם זאת, לסלק יש סגולות רבות. להלן 6 סיבות לאכול או לשתות סלק:

 

עשיר במינרלים

הסלק עשיר במינרלים רבים: סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ ונחושת. אין בו הרבה ברזל, אך הברזל שנמצא בו נספג היטב, ולכן הוא טוב למצבי אנמיה.

 

עשיר בנוגדי חמצון

הסלק עשיר בנוגדי חימצון חשובים שמגנים עלינו מחלות סרטן ומחלות כרוניות אחרות. הייחודיות של סלק נובעת מתכולת הבטאלאינים שבו. בטאלאינים הם רכיבים נוגדי חימצון בעלי השפעה חזקה, והם אלו שנותנים לו את צבעו הסגול והיפה.

 

טוב לכבד

הסלק מכיל כולין, ויטמין ממשפחת ויטמיני B, ולכן הוא מחזק את הכבד וממיס שומנים. בשל כך, סלק נחשב מרכיב חשוב בתוכניות לניקוי רעלים.

 

מוריד לחץ דם

שתייה של 100 גרם מיץ סלק ביום מורידה משמעותית את רמות לחץ הדם.

 

מגן על עוברים

עלי הסלק מכילים חומצה פולית שחשובה להגנה מפני מומים בקרב עוברים.

 

עשיר בוויטמינים

עלי הסלק עשירים בוויטמינים C, A, B ובסיבים תזונתיים שעוזרים לתפקודה של מערכת העיכול. עלי הסלק עשירים באוקסלט ולכן לא מומלץ לאכול אותם במצבים של אבנים בכליות או בכיס המרה.

 

מחפשים סגולה מיוחדת לרפואה? מה שאתם צריכים נמצא בלחיצה כאן >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא בריאות
X
  • © כל הזכויות שמורות