דברו איתנו
סוכות

מתכון שיעיף לכם את הסכך: סושי שניצל במילוי כבד עוף ופטריות

הבאנו לכם מתכון מקורי וטעים בטירוף של סושי שניצל במילוי כבד עוף ופטריות שכל האושפיזין בסוכה ידברו עליו


07/10/22 | י"ב תשרי התשפ"ג
מתכון שיעיף לכם את הסכך: סושי שניצל במילוי כבד עוף ופטריות

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מצרכים:

  •  חזה עוף - 2 יחידה - סה"כ (870 גרם)
    2 חזות עוף פרוסים דק דק

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מגורד דק דק

  • שורש ג'ינג'ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
    מגורד דק

  • רוטב סויה - כף (10 מ"ל)
    מעט - לפי הטעם

  • חומץ בן יין אדום - כף (10 מ"ל)
    מעט - לפי הטעם

  • יין לבן - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    איזה שאוהבים

  • זמן זית - 1/8 כוס - סה"כ (30 מ"ל)
    1/8 כוס

  • מלח - קורט
    לפי הטעם

  • פלפל שחור - קורט
    גרוס - לפי הטעם

שום - שן
כתושה

עבור המלית:

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ

  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)

  • כבד עוף - 250 גרם
    קצוץ דק דק בסכין

  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    פטריות שמפיניון קצוצות קטן

  • חזה הודו - 250 גרם
    טחון או חתוך לקוביות קטנטנות

  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם

  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם

  • יין לבן - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    איזה שאוהבים

  • שורש ג'ינג'ר - 1/2 כפית-קצוץ - סה"כ (3 גרם)
    מעט - מגורד

  • רוטב סויה - כף (10 מ"ל)

  • סילאן - כפית (9 גרם)

  • הטיגון

  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    לטיגון - לפי הצורך

  • ביצה - Large
    טרופה

  • מלח - קורט
    מעט

  • פלפל שחור - קורט
    גרוס - מעט

  • פפריקה - קורט
    מעט

  • פירורי לחם - 1½ כוס - סה"כ (138 גרם)
    לציפוי - לפי הצורך

אופן ההכנה:

  • את חזות העוף לפרוס דק דק (מכל "פרפר" ניתן להוציא 6 פרוסות) ולדפוק עם פטיש שניצלים.

  • לערבב את כל מצרכי המשרה בקערה ולהניח את פרוסות חזה העוף בתוך המשרה במקרר למשך כמה שעות או למשך לילה שלם.

  • לטגן את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן הזית.

  • להוסיף את בשר ההודו הטחון אל המחבת, להמשיך לטגן עד לשינוי צבע הבשר ללבן תוך כדי מעיכתו במזלג (עניין של דקה).

  • להוסיף אל המחבת את כבד העוף ופטריות השמפיניון, ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב במשך דקה-שתיים.

  • להוסיף למחבת את המלח, הפלפל השחור, היין הלבן, הזנגביל, רוטב הסויה והסילאן, ולהמשיך לבשל על אש גבוהה במשך כמה דקות נוספות, עד שכל הנוזלים נספגים.

  • להסיר מהאש, לקרר ולסנן במסננת מהנוזלים שנותרו. להעביר את המילוי עם המסננת למקרר עד למילוי חזות העוף.

  • למלא כל פרוסת חזה עוף במילוי שהכנו, לגלגל למעין רולדה ולסגור עם קיסם. בינתיים מחממים את השמן במחבת.

  • לטבול כל רולדה בביצה טרופה עם מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. לאחר מכן, לטבול גם בפירורי לחם ולטגן את הרולדות על אש נמוכה כשהצד של הקיסם כלפי מעלה.

  • כשהצד הראשון מוכן יש להסיר את הקיסם ולהפוך לטיגון הצד השני (אל תחששו שזה ייפתח כי זה לא).

  • להמשיך לטגן עד שכל חזות העוף הממולאים מוכנים, להסיר מהאש ולחתןך לטבעות כמו שחותכים רול סושי.

בתיאבון!

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

עוד מאמרי תוכן בנושא סוכות
X
  • © כל הזכויות שמורות