מתכון שיעיף לכם את הסכך: סושי שניצל במילוי כבד עוף ופטריות
הבאנו לכם מתכון מקורי וטעים בטירוף של סושי שניצל במילוי כבד עוף ופטריות שכל האושפיזין בסוכה ידברו עליו
עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>
מצרכים:
חזה עוף - 2 יחידה - סה"כ (870 גרם)
2 חזות עוף פרוסים דק דקבצל - יחידה בינונית (125 גרם)
מגורד דק דקשורש ג'ינג'ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
מגורד דקרוטב סויה - כף (10 מ"ל)
מעט - לפי הטעםחומץ בן יין אדום - כף (10 מ"ל)
מעט - לפי הטעםיין לבן - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
איזה שאוהביםזמן זית - 1/8 כוס - סה"כ (30 מ"ל)
1/8 כוסמלח - קורט
לפי הטעםפלפל שחור - קורט
גרוס - לפי הטעם
שום - שן
כתושה
עבור המלית:
בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
קצוץשמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
כבד עוף - 250 גרם
קצוץ דק דק בסכיןפטריות - חבילה (210 גרם)
פטריות שמפיניון קצוצות קטןחזה הודו - 250 גרם
טחון או חתוך לקוביות קטנטנותמלח - 1/4 כפית שטוחה
לפי הטעםפלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
גרוס - לפי הטעםיין לבן - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
איזה שאוהביםשורש ג'ינג'ר - 1/2 כפית-קצוץ - סה"כ (3 גרם)
מעט - מגורדרוטב סויה - כף (10 מ"ל)
סילאן - כפית (9 גרם)
הטיגון
שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
לטיגון - לפי הצורךביצה - Large
טרופהמלח - קורט
מעטפלפל שחור - קורט
גרוס - מעטפפריקה - קורט
מעטפירורי לחם - 1½ כוס - סה"כ (138 גרם)
לציפוי - לפי הצורך
אופן ההכנה:
את חזות העוף לפרוס דק דק (מכל "פרפר" ניתן להוציא 6 פרוסות) ולדפוק עם פטיש שניצלים.
לערבב את כל מצרכי המשרה בקערה ולהניח את פרוסות חזה העוף בתוך המשרה במקרר למשך כמה שעות או למשך לילה שלם.
לטגן את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן הזית.
להוסיף את בשר ההודו הטחון אל המחבת, להמשיך לטגן עד לשינוי צבע הבשר ללבן תוך כדי מעיכתו במזלג (עניין של דקה).
להוסיף אל המחבת את כבד העוף ופטריות השמפיניון, ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב במשך דקה-שתיים.
להוסיף למחבת את המלח, הפלפל השחור, היין הלבן, הזנגביל, רוטב הסויה והסילאן, ולהמשיך לבשל על אש גבוהה במשך כמה דקות נוספות, עד שכל הנוזלים נספגים.
להסיר מהאש, לקרר ולסנן במסננת מהנוזלים שנותרו. להעביר את המילוי עם המסננת למקרר עד למילוי חזות העוף.
למלא כל פרוסת חזה עוף במילוי שהכנו, לגלגל למעין רולדה ולסגור עם קיסם. בינתיים מחממים את השמן במחבת.
לטבול כל רולדה בביצה טרופה עם מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. לאחר מכן, לטבול גם בפירורי לחם ולטגן את הרולדות על אש נמוכה כשהצד של הקיסם כלפי מעלה.
כשהצד הראשון מוכן יש להסיר את הקיסם ולהפוך לטיגון הצד השני (אל תחששו שזה ייפתח כי זה לא).
להמשיך לטגן עד שכל חזות העוף הממולאים מוכנים, להסיר מהאש ולחתןך לטבעות כמו שחותכים רול סושי.
בתיאבון!
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
תפילה חשובה לומר לפני נטילת ארבעת המינים
תפילה לאמירה בעת אגידת הלולב
תפילה נאה לומר לפני נטילת ארבעת המינים
תפילה לזכות שיפרוס ה' את סוכת שלומו עלינו
3 תפילות קצרות לאמירה בתוך הסוכה
תפילה לקיים מצוות סוכה כראוי
תפילה לקדושת חג סוכות ושמחת תורה
תפילה לקבל את חג הסוכות בקדושה
תפילה לזכות לאתרוג נאה וכשר בחג הסוכות
ככה אתם מבטיחים לעצמכם שנה טובה באמת!
אל תפספסו: הרב עמנואל מזרחי ממליץ לכם על המעמד האדיר ביותר בשנה!
11 סגולות לסוכות - סגולות בדוקות, מועילות ומשמחות
תפילה וסגולה להושענא רבה
סגולות ארבעת המינים
תפילת פרידה מהסוכה
- © כל הזכויות שמורות