דברו איתנו
סוכות

מתכון מושלם לסוכות: אורז מוקפץ עם ירקות מוקפצים

מחפשים מתכון טעים, קל להכנה ושיקצור מחמאות? אורז מוקפץ עם ירקות מוקפצים הוא המתכון המושלם בשבילכם!


07/10/22 | י"ב תשרי התשפ"ג
מתכון מושלם לסוכות: אורז מוקפץ עם ירקות מוקפצים

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

רכיבים:

כוס אורז בסמטי
כוס וחצי מים
פלפל אדום גדול
פלפל צהוב גדול
2 גזרים
2 זוקיני
חבילת פטריות שמפיניון
בצל
2 שיני שום
כוס שעועית ירוקה (קפואים)
כף דבש / סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח

 

אופן ההכנה:

1. להשרות את האורז 15 דקות במי ברז ולסנן.

2. לחמם סיר קטן עם 2 – 3 כפות שמן להכניס את האורז מים ומלח להרתיח לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. עד שהאורז מוכן, לחתוך את הפלפלים והגזרים למקלות קצרים, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להכניס את הירקות ולהקפיץ כשתיים שלוש דקות על אש חמה, לחתוך את הבצל לחצי ושוב לחצי לפרוס דק ולהוסיף לירקות להמשיך להקפיץ כשתי דקות, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולהמשיך להקפיץ.
לחתוך את הזוקיני למקלות אין צורך לקלף אותו ולהוסיף לטיגון את הפטריות לפרוס להוסיף לירקות לשתי דקות טיגון.
הירקות צריכים להיות רכים אבל עדיין פריכים כלומר שיהיו מעט קשים, בסוף להוסיף את השעועית הירוקה להקפצה של שתי דקות.

4. להוסיף את הדבש ולהמליח ולפלפל.

5. להוציא שליש מהירקות החוצה, להוסיף את האורז לירקות להקפיץ ביחד כשתי דקות ולהוריד מהאש.

6. להעביר לקערת הגשה מעל לפזר את הירקות ששמנו בצד.

בתיאבון!

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

עוד מאמרי תוכן בנושא סוכות
X
  • © כל הזכויות שמורות