דברו איתנו
מתכונים לשבת

מתכון לשבת: צ'ולנט מדהים ומטריף!

אין על הריח של צ'ולנט בערב שבת... התבשיל שמוגש על שולחנות בית ישראל בשבתות כבר מאות שנים. לפניכם מתכון לחמין מעולה


29/09/22 | ד' תשרי התשפ"ג
מתכון לשבת: צ'ולנט מדהים ומטריף!

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מצרכים:

4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
1 גזר, קלוף
1 קילו בשר שריר, חתוך לקוביות גדולות
2 עצמות מח או 2 פרוסות אוסובוקו – לא חובה
3/4 כוס גריסי פנינה 
1/2 כוס שעועית אדומה
1 כוס שעועית לבנה 
6-8 תפוחי אדמה, קלופים
6-8 ביצים
2 כפות פפריקה אדומה
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן או מייפל או דבש
1 קישקע – קנוי

 

לשקית קוקי:

1 כוס גרגירי חומוס 
1 כוס אורז עגול 
1 כף פפריקה אדומה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1 כף מייפל

 

אופן ההכנה:

– שמים בקערות את הגריסים, השעועית אדומה, השעועית לבנה, החומוס והאורז ומכסים בהמון מים. את החומוס והאורז חשוב לשים בקערה נפרדת כל אחד, את השאר אפשר לשים הכל ביחד בקערה אחת. אבל מלא מים מעל. משרים במשך 6 שעות או במשך הלילה.
– קוצצים את הבצל והגזר לקוביות.
– בסיר ענק שאפשר להכניס לתנור מטגנים את הבצל, הגזר והשום עד ריכוך.
– בינתיים מבשלים את הביצים במשך 10 דקות ומצננים.
– מוסיפים לסיר את הבשר והעצמות המח או האוסובוקו ומטגנים במשך 10 דקות. מדי פעם מערבבים.
– מסננים את 2 סוגי השעועית והגריסים ומוסיפים לסיר.
– מניחים מסביב את תפוחי האדמה והביצים הקשות.
– מערבבים בכוס את התבלינים: פפריקה, מלח, פלפל שחור וסילאן ומוסיפים מים רותחים (בגובה הכוס). מערבבים היטב ושופכים לתוך הסיר.
– מוסיפים לסיר מים רותחים עד לגובה הביצים ותפוחי האדמה.

– שמים בתוך 2 שקיות קוקי חומוס ואורז מסוננים מהמים (כל אחד בשקית נפרדת).

– מערבבים בכוס את התבלינים של השקיות קוקי: פפריקה, מלח, פלפל שחור, בהרט ומייפל ומוסיפים חצי מהתערובת לכל שקית. מערבבים בפנים וסוגרים את השקית בחלק העליון שיהיה לחומוס ולאורז מקום לתפוח. מחוררים את השקיות עם סכין חדה ב-4 מקומות (ניקוב עדין של חור לא חתך ממש) ומניחים מעל תפוחי האדמה והביצים.
– אם רוצים, מניחים מעל את הקישקע.
– סוגרים עם מכסה, מבשלים על אש גבוהה 20 דקות ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות למשך 13-16 שעות. פותחים את המכסה, מוציאים את הקישקע, וממשיכים לבשל בתנור – ללא מכסה – במשך שעתיים או עד שרוצים לאכול.
– הנוזלים מתאדים ברגע שסוגרים את התנור וכל המצרכים בסיר קצת מצטננים. כך התבשיל יצא רך.

 

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

מתכונים לשבת

התוספת המושלמת: מתכון לשעועית עם צנוברים קלויים וצ'ילי

מתכונים לשבת

מתכון מרענן: כנפיים ברוטב צ'ילי, תפוזים ומייפל

מתכונים לשבת

מאפינס תירס כבר יצא לכם לטעום?

מתכונים לשבת

מתכון מטריף: חלות גביניות

מתכונים לשבת

טעים ומקורי: מתכון לקדירת עוף עם פירות יבשים

מתכונים לשבת

זהירות, ממכר: מתכון לעוגיות מגולגלות במילוי שוקולד לבן וקורנפלקס

מתכונים לשבת

יאמיי: מתכון למג'דרה פתיתים יחד עם בשר טחון

מתכונים לשבת

מתכון משביע: סמבוסק חומוס

מתכונים לשבת

תודו שאף פעם לא טעמתם: מתכון לעוגת אורז

מתכונים לשבת

מרענן וטעים: מתכון לסלט ברוקולי וחמוציות

מתכונים לשבת

אתם הולכים להתאהב: מתכון לרוגלך קינמון

מתכונים לשבת

את המתכון הזה כולם הולכים לזלול: מתכון ללביבות גבינה חלומיות

מתכונים לשבת

מושלם לחורף: מתכון למרק אפונה וארטישוק ירושלמי מוקרם

מתכונים לשבת

לא יישאר פירור: מתכון לעוגת שזיפים מדהימה!

מתכונים לשבת

מתכון שירשים את האורחים: מאפה פאי מקמח מלא עם חצילים וטחינה

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות