דברו איתנו
מתכונים לשבת

מתכון לשבת: צ'ולנט מדהים ומטריף!

אין על הריח של צ'ולנט בערב שבת... התבשיל שמוגש על שולחנות בית ישראל בשבתות כבר מאות שנים. לפניכם מתכון לחמין מעולה


29/09/22 | ד' תשרי התשפ"ג
מתכון לשבת: צ'ולנט מדהים ומטריף!

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מצרכים:

4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
1 גזר, קלוף
1 קילו בשר שריר, חתוך לקוביות גדולות
2 עצמות מח או 2 פרוסות אוסובוקו – לא חובה
3/4 כוס גריסי פנינה 
1/2 כוס שעועית אדומה
1 כוס שעועית לבנה 
6-8 תפוחי אדמה, קלופים
6-8 ביצים
2 כפות פפריקה אדומה
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן או מייפל או דבש
1 קישקע – קנוי

 

לשקית קוקי:

1 כוס גרגירי חומוס 
1 כוס אורז עגול 
1 כף פפריקה אדומה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1 כף מייפל

 

אופן ההכנה:

– שמים בקערות את הגריסים, השעועית אדומה, השעועית לבנה, החומוס והאורז ומכסים בהמון מים. את החומוס והאורז חשוב לשים בקערה נפרדת כל אחד, את השאר אפשר לשים הכל ביחד בקערה אחת. אבל מלא מים מעל. משרים במשך 6 שעות או במשך הלילה.
– קוצצים את הבצל והגזר לקוביות.
– בסיר ענק שאפשר להכניס לתנור מטגנים את הבצל, הגזר והשום עד ריכוך.
– בינתיים מבשלים את הביצים במשך 10 דקות ומצננים.
– מוסיפים לסיר את הבשר והעצמות המח או האוסובוקו ומטגנים במשך 10 דקות. מדי פעם מערבבים.
– מסננים את 2 סוגי השעועית והגריסים ומוסיפים לסיר.
– מניחים מסביב את תפוחי האדמה והביצים הקשות.
– מערבבים בכוס את התבלינים: פפריקה, מלח, פלפל שחור וסילאן ומוסיפים מים רותחים (בגובה הכוס). מערבבים היטב ושופכים לתוך הסיר.
– מוסיפים לסיר מים רותחים עד לגובה הביצים ותפוחי האדמה.

– שמים בתוך 2 שקיות קוקי חומוס ואורז מסוננים מהמים (כל אחד בשקית נפרדת).

– מערבבים בכוס את התבלינים של השקיות קוקי: פפריקה, מלח, פלפל שחור, בהרט ומייפל ומוסיפים חצי מהתערובת לכל שקית. מערבבים בפנים וסוגרים את השקית בחלק העליון שיהיה לחומוס ולאורז מקום לתפוח. מחוררים את השקיות עם סכין חדה ב-4 מקומות (ניקוב עדין של חור לא חתך ממש) ומניחים מעל תפוחי האדמה והביצים.
– אם רוצים, מניחים מעל את הקישקע.
– סוגרים עם מכסה, מבשלים על אש גבוהה 20 דקות ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות למשך 13-16 שעות. פותחים את המכסה, מוציאים את הקישקע, וממשיכים לבשל בתנור – ללא מכסה – במשך שעתיים או עד שרוצים לאכול.
– הנוזלים מתאדים ברגע שסוגרים את התנור וכל המצרכים בסיר קצת מצטננים. כך התבשיל יצא רך.

 

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

מתכונים לשבת

אתם הולכים להתאהב: מתכון סלט עוף קצוץ עם קוסקוס

מתכונים לשבת

טעים: מתכון למנת חזה עוף עם נודלס ברוטב עגבניות

מתכונים לשבת

מתכון מושלם לדגים מרוקאיים

מתכונים לשבת

רוצים לחם שום אבל בלי להתעסק בלישה והתפחה? המתכון הזה בשבילכם!

מתכונים לשבת

בריא וטעים: מתכון לפנקייק טבעוני

מתכונים לשבת

מושלם לסוף הצום: עוגת לימון ויוגורט

מתכונים לשבת

לא תוכלו להפסיק ליישר את הפינות: מתכון לעוגת קרמאבל בחושה קקאו אספרסו

מתכונים לשבת

מתכון מיוחד וטעים לראש השנה: עוגת ריבועי קרוסטטה תפוחים ודבש

מתכונים לשבת

מתכון לקרפ צרפתי מדהים להכנה ב10 דקות!

מתכונים לשבת

חגיגי ומיוחד: מתכון לבריוש תפוחים עם קרמבל שקדים ודבש

מתכונים לשבת

מתכון מגניב: עוגת רוגלך מלוחה!

מתכונים לשבת

בטוח עוד לא הכנתם: מתכון שניצל ממולא בפירה עם רטבים מגניבים

מתכונים לשבת

יאמיייי: מתכון למאפה פסטה

מתכונים לשבת

מתכון סוף הדרך: מפרום כבר יצא לכם להכין?

מתכונים לשבת

מתכון מנצח וטעים בטירוף: אגרול ממולא סלמון ושמנת

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות