מתכון פשוט ומושלם לעוף ואורז בסיר אחד
כל מה שצריך זה עוף, אורז וכמה תוספות בסיסיות - ויש לכם ארוחה נפלאה

מצרכים:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 כוס אפונה, טרייה או קפואה
1 כוס תירס, טרי או קפוא
2 חזה עוף/ירכיים/פרגית , חתוכים לקוביות
3 כוסות אורז, שטוף
6 כוסות מים/ציר
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
3 כפיות כורכום
1 כפית כמון
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 4-5 דקות.
- מוסיפים את נתחי העוף, מתבלים במלח, פלפל, כמון, ו2 כפיות כורכום. מבשלים במשך 3-4 דקות.
- מוסיפים אפונה, תירס ומבשלים במשך 1-2 דקות.
- מוסיפים אורז שטוף, מים/ציר, מלח לפי הטעם, 1 כפית כורכום, מכסים את הסיר במכסה. מביאים לרתיחה, כאשר מגיע לרתיחה מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך 15 דקות.
- מכבים את האש ומניחים לעמוד עם מכסה סגור במשך 5 דקות.
- מגישים.
מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>
התוספת המושלמת: מתכון לשעועית עם צנוברים קלויים וצ'ילי
מתכון מרענן: כנפיים ברוטב צ'ילי, תפוזים ומייפל
מאפינס תירס כבר יצא לכם לטעום?
מתכון מטריף: חלות גביניות
טעים ומקורי: מתכון לקדירת עוף עם פירות יבשים
זהירות, ממכר: מתכון לעוגיות מגולגלות במילוי שוקולד לבן וקורנפלקס
יאמיי: מתכון למג'דרה פתיתים יחד עם בשר טחון
מתכון משביע: סמבוסק חומוס
תודו שאף פעם לא טעמתם: מתכון לעוגת אורז
מרענן וטעים: מתכון לסלט ברוקולי וחמוציות
אתם הולכים להתאהב: מתכון לרוגלך קינמון
את המתכון הזה כולם הולכים לזלול: מתכון ללביבות גבינה חלומיות
מושלם לחורף: מתכון למרק אפונה וארטישוק ירושלמי מוקרם
לא יישאר פירור: מתכון לעוגת שזיפים מדהימה!
מתכון שירשים את האורחים: מאפה פאי מקמח מלא עם חצילים וטחינה
- © כל הזכויות שמורות