הסוד לירקות צלויים מעולים – כולל מתכון מנצח
כולם יודעים שלאכול ירקות זה בריא, אבל איך לעשות את זה גם טעים? קבלו טיפים מעולים לשדרוג ירקות צלויים בתנור, כולל מתכון מנצח. להדפיס ולשמור
עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>
איך מכינים ירקות בתנור, כבר כמעט כולם יודעים. חותכים את הירקות, מניחים בתבנית, מזלפים מעל שמן זית ומלח ומכניסים לתנור. התוצאה מופלאה, אבל ישנה דרך לשדרג את התוצאה בשביל שהירקות יהיו פשוט מדהימים. קבלו טיפים ששווים זהב, הדפיסו ושמרו.
אילו ירקות מומלץ לצלות?
אפשר לצלות כמעט כל ירק בתנור – מברוקולי וכרובית ועד גמבה וחציל. אבל הירקות שבדרך כלל מספקים את התוצאה הכי טעימה הם ירקות עם תכולת לחות נמוכה, כגון גזר ובטטה, וירקות עם טעם עשיר, כגון בצל, שום ועגבניות שרי. תכולת הלחות עוזר לירקות להשחים ולהתקרמל היטב במהלך הצלייה בתנור, והתוצאה פשוט מדהימה.
לא יודעים במה לבחור? הנה הירקות המומלצים לצלייה בתנור:
ירקות שורש – בטטה, דלעת, גזר, תפוח אדמה, בצל וכו'.
ירקות ממשפחת המצליבים – ברוקולי, כרובית, כרוב וכו'.
ירקות מומלצים נוספים – עגבניות, קישואים, פטריות, חצילים, אספרגוס.
5 טיפים להצלחת הצלייה:
חיתוך אחיד - פורסים את הירקות באופן שווה כדי להבטיח בישול אחיד, כך שכולם יהיו פריכים במידה שווה.
מקבצים את הירקות לפי זמן בישול – לירקות שורש לוקח יותר זמן להתבשל מירקות מצליבים (40 דקות לעומת 25 דקות), לכן כדאי לצלות אותם בתבניות נפרדות.
הימנעו מצפיפות יתר – סדרו את הירקות על תבנית אפייה בשכבה אחת כשהם מרווחים. הצפיפות תגרום להם להתבשל בצורה לא אחידה והתוצאה תהיה אידוי ולא צלייה מקורמלת ופריכה.
תבלו כראוי – תבלו במלח ושמן זית את הירקות. בשביל תוצאה מושלמת, ניתן להוסיף עשבי תיבול או תערובת של חרדל, שמן זית וטיפה דבש למי שאוהב מתוק. מתכון מנצח בהמשך הכתבה.
הטמפרטורה המושלמת – 200 מעלות היא הטמפרטורה המושלמת עבור רוב הירקות. זה מאפשר להם להיות פריכים ושחומים מבחוץ ורכים מבפנים. עם זאת, הטמפרטורה יכולה להשתנות מירק לירק. אם הירקות ששמתם לא משחימים מספיק, אפשר להעלות את הטמפרטורה, אבל אם הם משחימים מאוד ועדיין לא אפויים מבפנים, הורידו אותה.
כיצד לחמם ירקות צלויים מחדש?
ירקות צלויים הכי טעימים באותו יום, אבל בשביל לקבל תוצאה טעימה גם יום אחרי, עדיף לחמם אותם בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהם מתחממים או במחבת על חום בינוני. חימום במיקרוגל אינו מומלץ כי הירקות נוטים להיות רטובים ופחות פריכים בחימום מסוג זה.
מה עושים עם ירקות צלויים?
כמובן שניתן לאכול אותם ככה, אבל אפשר להשתמש בהם גם בסלטים, מטבלים, מרקים ואפילו בשייקים (אבל אז אין לצלות אותם עם תוספות, רק עם שמן זית ומלח).
מתכון מנצח לירקות צלויים בתנור של אפרת סיאצ'י:
מצרכים:
2 גזרים בינוניים
1 בטטה קטנה
1 תפו”א בינוני
1 קישוא בינוני
1 סלק בינוני
2 ענפי רוזמרין
תיבול: 3 כפות שמן זית, כפית סילאן, 2 שיני שום כתושות, כפית תבלים פטרוזיליה או כוסברה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור.
אופן ההכנה:
- מקלפים את הירקות וחותכים למקלות בעובי כס”מ.
- מניחים את הירקות בקערה. את הסלק מניחים בקערה נפרדת (כדי שלא יצבע את הירקות). מערבבים בקערית את חומרי התיבול ומתבלים את הירקות והסלק היטב.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל רוזמרין ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ- 45 דקות, עד שהירקות מתרככים.
מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>
טעים: מתכון למנת חזה עוף עם נודלס ברוטב עגבניות
מתכון מושלם לדגים מרוקאיים
רוצים לחם שום אבל בלי להתעסק בלישה והתפחה? המתכון הזה בשבילכם!
בריא וטעים: מתכון לפנקייק טבעוני
מושלם לסוף הצום: עוגת לימון ויוגורט
לא תוכלו להפסיק ליישר את הפינות: מתכון לעוגת קרמאבל בחושה קקאו אספרסו
מתכון מיוחד וטעים לראש השנה: עוגת ריבועי קרוסטטה תפוחים ודבש
מתכון לקרפ צרפתי מדהים להכנה ב10 דקות!
חגיגי ומיוחד: מתכון לבריוש תפוחים עם קרמבל שקדים ודבש
מתכון מגניב: עוגת רוגלך מלוחה!
בטוח עוד לא הכנתם: מתכון שניצל ממולא בפירה עם רטבים מגניבים
יאמיייי: מתכון למאפה פסטה
מתכון סוף הדרך: מפרום כבר יצא לכם להכין?
מתכון מנצח וטעים בטירוף: אגרול ממולא סלמון ושמנת
היישר מהמטבח התאיילנדי: מתכון להכנת פאד תאי
- © כל הזכויות שמורות