דברו איתנו
מתכונים לשבת

הסוד לירקות צלויים מעולים – כולל מתכון מנצח

כולם יודעים שלאכול ירקות זה בריא, אבל איך לעשות את זה גם טעים? קבלו טיפים מעולים לשדרוג ירקות צלויים בתנור, כולל מתכון מנצח. להדפיס ולשמור


07/09/22 | י"א אלול התשפ"ב
תהילים

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

איך מכינים ירקות בתנור, כבר כמעט כולם יודעים. חותכים את הירקות, מניחים בתבנית, מזלפים מעל שמן זית ומלח ומכניסים לתנור. התוצאה מופלאה, אבל ישנה דרך לשדרג את התוצאה בשביל שהירקות יהיו פשוט מדהימים. קבלו טיפים ששווים זהב, הדפיסו ושמרו.

 

אילו ירקות מומלץ לצלות?

אפשר לצלות כמעט כל ירק בתנור – מברוקולי וכרובית ועד גמבה וחציל. אבל הירקות שבדרך כלל מספקים את התוצאה הכי טעימה הם ירקות עם תכולת לחות נמוכה, כגון גזר ובטטה, וירקות עם טעם עשיר, כגון בצל, שום ועגבניות שרי. תכולת הלחות עוזר לירקות להשחים ולהתקרמל היטב במהלך הצלייה בתנור, והתוצאה פשוט מדהימה.

 

לא יודעים במה לבחור? הנה הירקות המומלצים לצלייה בתנור:

ירקות שורש – בטטה, דלעת, גזר, תפוח אדמה, בצל וכו'.

ירקות ממשפחת המצליבים – ברוקולי, כרובית, כרוב וכו'.

ירקות מומלצים נוספים – עגבניות, קישואים, פטריות, חצילים, אספרגוס.

 

5 טיפים להצלחת הצלייה:

חיתוך אחיד - פורסים את הירקות באופן שווה כדי להבטיח בישול אחיד, כך שכולם יהיו פריכים במידה שווה.

מקבצים את הירקות לפי זמן בישול – לירקות שורש לוקח יותר זמן להתבשל מירקות מצליבים (40 דקות לעומת 25 דקות), לכן כדאי לצלות אותם בתבניות נפרדות.

הימנעו מצפיפות יתר – סדרו את הירקות על תבנית אפייה בשכבה אחת כשהם מרווחים. הצפיפות תגרום להם להתבשל בצורה לא אחידה והתוצאה תהיה אידוי ולא צלייה מקורמלת ופריכה.

תבלו כראוי – תבלו במלח ושמן זית את הירקות. בשביל תוצאה מושלמת, ניתן להוסיף עשבי תיבול או תערובת של חרדל, שמן זית וטיפה דבש למי שאוהב מתוק. מתכון מנצח בהמשך הכתבה.

הטמפרטורה המושלמת – 200 מעלות היא הטמפרטורה המושלמת עבור רוב הירקות. זה מאפשר להם להיות פריכים ושחומים מבחוץ ורכים מבפנים. עם זאת, הטמפרטורה יכולה להשתנות מירק לירק. אם הירקות ששמתם לא משחימים מספיק, אפשר להעלות את הטמפרטורה, אבל אם הם משחימים מאוד ועדיין לא אפויים מבפנים, הורידו אותה.

 

כיצד לחמם ירקות צלויים מחדש?

ירקות צלויים הכי טעימים באותו יום, אבל בשביל לקבל תוצאה טעימה גם יום אחרי, עדיף לחמם אותם בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהם מתחממים או במחבת על חום בינוני. חימום במיקרוגל אינו מומלץ כי הירקות נוטים להיות רטובים ופחות פריכים בחימום מסוג זה.

 

מה עושים עם ירקות צלויים?

כמובן שניתן לאכול אותם ככה, אבל אפשר להשתמש בהם גם בסלטים, מטבלים, מרקים ואפילו בשייקים (אבל אז אין לצלות אותם עם תוספות, רק עם שמן זית ומלח).

 

מתכון מנצח לירקות צלויים בתנור של אפרת סיאצ'י:

מצרכים:

2  גזרים בינוניים

1  בטטה קטנה

1  תפו”א בינוני

1  קישוא בינוני

1  סלק בינוני

2  ענפי רוזמרין

תיבול: 3 כפות שמן זית, כפית סילאן, 2 שיני שום כתושות, כפית תבלים פטרוזיליה או כוסברה, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור.

אופן ההכנה:

- מקלפים את הירקות וחותכים למקלות בעובי כס”מ.

- מניחים את הירקות בקערה. את הסלק מניחים בקערה נפרדת (כדי שלא יצבע את הירקות). מערבבים בקערית את חומרי התיבול ומתבלים את הירקות והסלק היטב.

- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל רוזמרין ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ- 45 דקות, עד שהירקות מתרככים.

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

מתכונים לשבת

התוספת המושלמת: מתכון לשעועית עם צנוברים קלויים וצ'ילי

מתכונים לשבת

מתכון מרענן: כנפיים ברוטב צ'ילי, תפוזים ומייפל

מתכונים לשבת

מאפינס תירס כבר יצא לכם לטעום?

מתכונים לשבת

מתכון מטריף: חלות גביניות

מתכונים לשבת

טעים ומקורי: מתכון לקדירת עוף עם פירות יבשים

מתכונים לשבת

זהירות, ממכר: מתכון לעוגיות מגולגלות במילוי שוקולד לבן וקורנפלקס

מתכונים לשבת

יאמיי: מתכון למג'דרה פתיתים יחד עם בשר טחון

מתכונים לשבת

מתכון משביע: סמבוסק חומוס

מתכונים לשבת

תודו שאף פעם לא טעמתם: מתכון לעוגת אורז

מתכונים לשבת

מרענן וטעים: מתכון לסלט ברוקולי וחמוציות

מתכונים לשבת

אתם הולכים להתאהב: מתכון לרוגלך קינמון

מתכונים לשבת

את המתכון הזה כולם הולכים לזלול: מתכון ללביבות גבינה חלומיות

מתכונים לשבת

מושלם לחורף: מתכון למרק אפונה וארטישוק ירושלמי מוקרם

מתכונים לשבת

לא יישאר פירור: מתכון לעוגת שזיפים מדהימה!

מתכונים לשבת

מתכון שירשים את האורחים: מאפה פאי מקמח מלא עם חצילים וטחינה

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות