לא חייבים קמח: מתכון ללחמניות משגעות ללא גלוטן
לא יכולים או לא מעוניינים לאכול קמח?הבאנו במיוחד בשבילכם מתכון מיוחד ללחמניות טעימות ונימוחות ללא גלוטן וקלות להכנה!

רכיבים:
4 כוסות (500 גרם) קמח תמי למאפי שמרים
כף (8 ג’) שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כוס (240 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)
5 כפות שמן זית
2 ביצים גדולות
כפית מלח
להברשה מעל: ביצה טרופה או שמן, שומשום.
אופן ההכנה:
-מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומשהים במשך 15 דקות.
-חוצים את הבצק לשני חלקים שווים ומכל חלק יוצרים 5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים). מניחים בתבנית על נייר אפיה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה- שעה וחצי.
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מברישים את החלק העליון בשמן או בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40-45 דקות.
בתיאבון!
מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>
התוספת המושלמת: מתכון לשעועית עם צנוברים קלויים וצ'ילי
מתכון מרענן: כנפיים ברוטב צ'ילי, תפוזים ומייפל
מאפינס תירס כבר יצא לכם לטעום?
מתכון מטריף: חלות גביניות
טעים ומקורי: מתכון לקדירת עוף עם פירות יבשים
זהירות, ממכר: מתכון לעוגיות מגולגלות במילוי שוקולד לבן וקורנפלקס
יאמיי: מתכון למג'דרה פתיתים יחד עם בשר טחון
מתכון משביע: סמבוסק חומוס
תודו שאף פעם לא טעמתם: מתכון לעוגת אורז
מרענן וטעים: מתכון לסלט ברוקולי וחמוציות
אתם הולכים להתאהב: מתכון לרוגלך קינמון
את המתכון הזה כולם הולכים לזלול: מתכון ללביבות גבינה חלומיות
מושלם לחורף: מתכון למרק אפונה וארטישוק ירושלמי מוקרם
לא יישאר פירור: מתכון לעוגת שזיפים מדהימה!
מתכון שירשים את האורחים: מאפה פאי מקמח מלא עם חצילים וטחינה
- © כל הזכויות שמורות