דברו איתנו
תזונה

לאכול בשר ולהישאר פרווה? בעזרת המוצר הבא זה אפשרי!

הטבעונים מכירים אותו כבר שנים רבות ולאחרונה הוא הפך לחגיגה של ממש גם לא בקרב טבעוניים דווקא. תכירו: הסטיין


20/01/21 | ז' שבט התשפ"א
בשר

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

 

תכירו: סטיין - תחליף הבשר שהפך לאחרונה ל''חגיגה'' של ממש. למעשה, הסטיין מוכר כבר שנים רבות בקרב קהילת הטבעונים בארץ ובעולם.

הסייטן מיוצר מהעמילן שנמצא בתוך קמח החיטה.

אנשים רבים משתמשים בו גם להכנת מאכלים מסורתיים, וכיום ניתן לרכוש אותו בשלל צורות בחנויות טבע וברשתות המזון הגדולות. 

 

אז מה מיוחד בו בסייטן, ואיך בכלל אפשר לצרוך אותו? 

מקובל לחשוב שהסטיין הוא חלבון בגלל שהוא מהווה תחליך לבשר. אולם מכיוון שהוא מיוצר מחיטה - יש צורך לצרוך אותו יחד עם קטניה כמו שעועית, חומוס או עדשים כדי שהוא 'יעבוד' בגוף שלנו כמו חלבון. 

הסייטן לא נחשב כדגן, היות ובשאר הדגנים ישנה חומצת אמינו בשם ליזין ואילו בו היא לא קיימת. הודות למרקמו המיוחד, המזכיר מאוד בשר רגיל - תעשיית המזון הטבעוני כבר מצאה שיטות שונות לשלב אותו במטבחה, החל משווארמה שעשויה מסייטן וכלה בקבבים והמבורגרים שלא יורדים ברמתם מ'מנגל' רגיל. 

את הסייטן אפשר לטגן, לבשל, להקפיץ ואף לאפות. ערכו התזונתי ל-100 גר' הוא 120 קק"ל בלבד, או במילים אחרות - כמו מכיל קלוריות בדיוק כמו חזה עוף דל שומן. הסייטן גם דל בנתרן, סיבה טעימה נוספת לצרוך אותו. 

ב100 גר' בשר רגיל אין כמעט סידן, אולם באותה כמות של סייטן תמצאו בין 500-800 מ"ג סידן - כמות מכובדת מאד, לעיתים גם יותר מגבינות או מוצרי חלב עתירים בסידן.  

 

מחפשים סגולה מיוחדת לרפואה? מה שאתם צריכים נמצא בלחיצה כאן >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא תזונה
X
  • © כל הזכויות שמורות