דברו איתנו
בריאות

הנקה ודיכאון אחרי לידה

רוב הנשים מודעות לתועלת הרבה שיש להנקה לבריאות התינוק, אך מה לגבי בריאות האם?


03/03/20 | ז' אדר התש"פ
בריאות הנפש

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

ארגון הבריאות העולמי ממליץ לאישה להניק את תינוקה במשך 6 חודשים כדי להעניק לו את היתרונות הבריאותיים המיטביים. בשנים האחרונות מתברר כי לא רק תינוקות זוכים לתועלות בריאותיות מן ההנקה, אלא גם נשים.

 

הנקה ודיכאון אחרי לידה

מחקרים מהשנים האחרונות מצאו קשר ישיר בין הנקה להפחתה משמעותית בסיכוייה של אישה לפתח דיכאון אחרי לידה. כ-20% מהנשים מועדות לפתח דיכאון, ברמות שונות, במהלך ההריון. 13% מהן עשויות לסבול גם מדיכאון אחרי הלידה. מחקר בריטי שפורסם בשנת 2014 במגזין לבריאות האם והילד ועקב אחר 14,000 נשים, מצא כי נשים שהניקו את ילדיהן נמצאו בסיכון של עד 50% פחות, ללקות בדיכאון אחרי הלידה, וזאת בהשוואה לנשים שהשתמשו בתחליפי תרכובות מזון לתינוקות (תמ"ל).

החוקרים משערים כי החיבור שנוצר בין האם לילדה במהלך ההנקה משחרר הורמונים שונים המשפיעים לטובה על מצב רוחה של האם ומסייעים בהפגת כאבים שונים. בנוסף, הנקה מסייעת לאמהות רבות הסובלות מלחץ, מתח וחרדה לאחר הלידה, להרגע.

עורכת המחקר, ד"ר מריה יעקובו, ציינה גם כי לדיכאון האם יש השפעה שלילית על התפתחות התינוק. אך הוסיפה כי חשוב לציין כי לא כל אישה מצליחה להניק בקלות, ויש מקרים בהם יש צורך בתמיכה של הסביבה בתחילת הדרך. ישנן מקרים בהן נשים אינן יכולות להניק ולהן צריך להקדיש תשומת לב מיוחדת, כדי למנוע מהן את תחושות האשמה וסכנת הדיכאון שמתלוות אליה.

 

מה קורה בישראל?

בשנת 2014 פרסם משרד הבריאות את תצואות סקר שערך בין השנים  2009-2012 בקרב כ-2,000 יולדות ומצא:

* בגיל חודשיים, אחוזי ההנקה נעו בין כ-70% בקרב הנשים היהודיות, לכ-87% בקרב הנשים הערביות.

* בגיל חצי שנה, אחוזי ההנקה נעו בין כ-51% בקרב הנשים היהודיות, לכ-65% בקרב הנשים הערביות.

* בגיל שנה, אחוזי ההנקה נעו בין כ-27% בקרב הנשים היהודיות, לכ-37% בקרב הנשים הערביות.

 

מחפשים סגולה מיוחדת לרפואה? מה שאתם צריכים נמצא בלחיצה כאן >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא בריאות
X
  • © כל הזכויות שמורות