דברו איתנו
שאל את הרב

האם מותר להפסיק באמצע שמונה עשרה כדי לפתוח דלת?

אתמול אמי דפקה על הדלת, והייתי באמצע תפילת שמונה עשרה. מה צריך לעשות במצב כזה?


19/09/19 | י"ט אלול התשע"ט
שאל את הרב

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

על פי ההלכה אין להפסיק באמצע תפילת שמונה עשרה כלל, ואפילו אם מלך ישראל בעצמו שואל בשלומו – גם אין להשיב לו.. ורק כשיש חשש פיקוח נפש מותר להפסיק (ראי בשולחן ערוך אורח חיים סימן ק"ד סעיף א', ומשנה ברורה שם). משום כך אין היתר לפתוח את הדלת להורים כנמצאים באמצע תפילת שמונה עשרה.

עם זאת, כאשר הדפיקות בדלת מפריעות לאדם לכוון בתפילה, יכול ללכת ולפתוח את הדלת מבלי להפסיק בדיבור, ומיד לאחר מכן לשוב לתפילה (ספר תפילה כהלכתה פרק י"ב סעיף פ"ו והערה קצ"ח בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל).

עוד מוסיף המשנה ברורה שאסור אפילו לרמוז באמצע שמונה עשרה, אלא אם הבוכה הוא תינוק או ילד קטן, שאז מותר לרמוז לו עם ידיו בשביל להשתיק אותו. במידה  וגם פעולה זו אינה עוזרת להפסקת הבכי, יכול להתרחק מהמקום ולהמשיך את תפילתו במקום אחר, תוך כדי שמירה על שתיקה, שאין לו להפסיק בדיבור.

על פי הנכתב בספר 'תפילה כהלכה', אם גם רמיזה או התרחקות אינן מועילות, יהיה מותר לגשת למפריע ולהשתיקו, וגם כאן אין לעשות זאת על ידי דיבור.

 

הרב יגאל כהן – כוחה של תפילה. צפו

משהו בחיים עדיין תקוע? כנראה שזה מה שאתם צריכים לעשות >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא שאל את הרב
X
  • © כל הזכויות שמורות