מחקר חדש מגלה: מה חווים אלו שעוברים מוות קליני?
חוקרים גילו כי אנשים שעברו מוות קליני חשו את המתרחש סביבם גם ברגעים בהם הוכרזו כמתים

מחקר שנערך על ידי צוות מחלקת ההחייאה בבית ספר לרפואה לאנגון אשר בניו יורק, בחן את עדויותיהם של חולים אשר קיבלו דום לב, הוכרזו כמתים קלינית ושוב לחיים. המחקר התמקד במידת המודעות שהייתה לאנשים בזמן שהוגדרו כמתים רפואית, ליבם פסק מלפעום והופסקה אספקת הדם למוח.
צוות המחלקה, בראשותו של ד"ר סם פארניה, גילה כי האנשים אשר הוכרזו כמתים קלינית, גילו מודעות מה שהתרחש סביבם ברגעים בהם הוכרזו כמתים: הם זכרו את השיחות אשר התנהלו בסביבתם, עובדה אשר אומתה ע"י תשאול אנשי הצוות הרפואי שטיפל בהם ברגעי המוות הקליני.
עד עתה הניחו החוקרים כי הפסקת אספקת הדם למוח עוצרת את תפקודי המוח באופן כמע מיידי אך המחקר של צוות המחלקה סותר את אותה הנחה. השערתם היא כי המודעות האנושית ממשיכה להתקיים גם לאחר מותו של אדם, לפחות לזמן מה, והאדם מודע למותו ולתגובת הסביבה על כך.
תוצאות המחקר הנוכחי תואמות מחקר אשר בוצע על עכברים בשנת 2013, ובו גרמו להם החוקרים למוות קליני ובדקו את הפעילות המוחית שלהם. תוצאות המחקר מצאו כי כל העכברים שמוחם נסרק במבחן הראו רגע של פעילות יתר במוחם מיד לאחר המוות הקליני.
הדברים עולים בקנה אחד עם האמונה היהודית ודבריהם של חכמינו אשר מציינים כי נפש האדם מתקיימת גם לאחר פטירתו והיא צופה במה שעובר הגוף לאחר המוות.
צפו בהרצאתו של הרב פנגר על מוות קליני:
בערב ראש חודש הקרוב נערוך תיקון נפטרים מיוחד ע"י רבני מוקד תהילים ארצי.
הזדמנות נפלאה לסייע לעילוי נשמות יקיריכם.
לפרטים והצטרפות הקליקו >>
מחפשים סגולה עוצמתית שתפתח לכם את שערי הישועה? נסו את זה >>>
האם הגאולה תגיע בבת אחת או בתהליך הדרגתי?
מה הקשר בין חלומות והמציאות המורכבת שלנו?
שימו לב: זה מה שיחזיר את החטופים הביתה
גילוי מהזוהר: האם מצרים יצטרפו למלחמה נגד ישראל?
מפתיע: המשכן קיים לנצח?!
האם הבודהיזם נחשב עבודה זרה?
חשיפה: כך יגיע מלך המשיח
"הירח לא נראה כהרגלו": מה זה אומר לגבינו?
מצמרר: הרב שזכה לראות במו עיניו את ארון הברית!
היכן יתגלה המשיח?
מפתיע: זה הדבר שעשה אליהו הנביא שגרם להתעכבות הגאולה
האם בגאולה נצטרך ללמוד תורה?
הזוהר הקדוש מציג: טיול לגן עדן
האם המהלך של טראמפ הוא התחלת הגאולה?
ככה תדעו מה החלק שלכם בעולם הבא
- © כל הזכויות שמורות