דברו איתנו
מתכונים לשבת

מתכון לחלת מפתח מושלמת!

בשבת שאחרי פסח ישנה סגולה לאפות חלה בצורת מפתח כדי לזכות בשפע ובפרנסה מאת ה'. איך מכינים חלת מפתח טובה בקלות? נסו את המתכון הבא


22/04/25 | כ"ד ניסן התשפ"ה
מתכון לחלת מפתח מושלמת!

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

ק"ג קמח,  2 כפות שמרים יבשים, כף מלח, ביצה, שליש כוס שמן, 2 כוסות מים פושרים​, שומשום

 

איך מכינים את המתכון?

1. חוץ מהמלח, נכניס את כל הרכיבים לקערת מיקסר ונלוש הכל בעזרת וו לישה.

2. לאחר כחמש דקות נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד כמה דקות. הבצק צריך לצאת דביק ורך.

3. נשמן קערה ונעביר לשם את הבצק. נכסה אותה וניתן לבצק זמן לתפוח כשעה וחצי. הוא אמור להכפיל את הנפח שלו.

4. כעת נחלק את הבצק לשליש ושני שלישים. החלק  של שני השלישים ישמש אותנו עבור החלק הישר של צורת המפתח, ןהחלק של השליש ישמש אותנו עבור צורת העיגול של המפתח.

5. כל אחד מהחלקים האלו נחלק לשלושה חלקים שווים. מכל חלק שנוצר ניצור רצועה.

6. ניצור שתי צמות שכל אחת מורכבת משלוש רצועות.

7. כעת ניצור את צורת המפתח: מהצמה הקטנה יותר ניצור עיגול ונהדק אותו לתבנית האפייה. עלמנת שייווצר חור בעיגול נשים כלי שניתן לחמם בתנור במרכז העיגול.

8. את הצמה הארוכה יותר נחיבר לעיגול, ולמטה נסובב מעט את החלק התחתון כדי ליצור צורת מםתח.

9. נכסה שוב את הבצק וניתן לו לתפוח עוד כעשרים דקות.

10. כעת נבריש את הבצק בביצה טרופה ונפזר מלמעלה שומשום.

11. אנפה בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

 

בתיאבון!



     

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות