דברו איתנו
מפורסמים

הזמרת שמתחזקת: "מאמינה בחיבור הזה עם הקב"ה"

"תמיד בתוכי הרגשתי מחוברת. כבר בכיתה ב' הייתי אומרת 'שמע ישראל' לפני השינה, למרות שאמא שלי צחקה עליי... היום אני גם שומעת שיעורים של הרב זמיר כהן"


17/02/25 | י"ט שבט התשפ"ה
הזמרת שמתחזקת: "מאמינה בחיבור הזה עם הקב"ה"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

הזמרת והיוצרת שרון חזיז נמצאת בתהליך של התחזקות. היא קיימה ראיון בפודקאסט במעריב, בו סיפרה על התהליך שלה.

היא סיפרה שבגיל 36 חלתה במחלת הסרטן.

"כשחולים במחלה קשה מקבלים כוח הישרדותי, וזו לא קלישאה. כל דבר שאמרו לי היה בונוס", היא משתפת.

היא נשאלה האם המחלה שינתה את הפרספקטיבה שלך על חייה, וענתה:

"לגמרי. היא לימדה אותי להעריך כל רגע ולהיות אסירת תודה על מה שיש. היא גם חיזקה את האמונה שלי. כשאתה עובר דבר כזה, אתה מבין שהכל מתנה – הבריאות, המשפחה, היכולת לקום בבוקר ולעשות מה שאתה אוהב".

עוד הוסיפה: 

"אני באה מחברה ומבית מאוד אתאיסטיים. אבא שלי קיבוצניק ממרוקו, אמא שלי נולדה בתל אביב, שניהם התעסקו באמנות. גדלתי בצפון תל אביב במרחב אתאיסטי לחלוטין. אבל תמיד בתוכי הרגשתי מחוברת. כבר בכיתה ב' הייתי אומרת 'שמע ישראל' לפני השינה, למרות שאמא שלי צחקה עליי... היום אני גם שומעת שיעורים של הרב זמיר כהן. אני צריכה שיסבירו לי כמו לילד קטן, כי אני באמת עכשיו בכיתה א' בלימודי תורה".

היא מסםרת על המסע הרוחני שלה:

"תמיד האמנתי, למרות שגדלתי בבית חילוני לחלוטין. היו לי כל מיני אמונות קטנות. למשל, כל פעם שהייתי זורקת לחם לפח הייתי מנשקת ואומרת סליחה. המלחמה גם העמיקה את החיבור הזה. הבנתי יותר לעומק את המשמעות של להיות העם הנבחר, שזה לא אומר שיש לנו יתרונות על אחרים, אלא שאולי אנחנו צריכים לעבוד יותר קשה".

היא נשאלה: "אולי זה גם קרה בעקבות ה-7 באוקטובר? שזה עורר בנו את היהדות ופתאום הבנת שאני ישראלית ואני גם יהודייה?", וענתה: 

"לגמרי. החיבור הנשמתי הזה שיש לנו כעם, וזה שכל החיים בעצם יש לנו את הדבק המחבר הזה, שזה לא יעזור. וכל המלחמות עכשיו על כן ימין כן שמאל, כבר לא מלחמות על ימין ושמאל האמת. כל המלחמות שיש בינינו... ראיתי אנשים מולי מלפני השבעה באוקטובר רבים, זה עשה לי כל כך רע באמת, כי אני מרגישה שזה בעצם... ואתה באמת רואה את זה במקומות כאלה עצובים וקשים כמו בשבעה באוקטובר, איך אנחנו בכל זאת מצליחים להישאר כעם.

"יש לנו גורל משותף. וגם הבנתי כל מיני דברים שלא ניכנס אליהם עכשיו שפעם מאוד זלזלתי בהם בתור אתאיסטית. כמו העם הנבחר - חמש שנים לפני הייתי אומרת לך: 'מי אנחנו שנהיה העם הנבחר? למה שאני אהיה העם הנבחר?', היום כשאני מבינה יותר לעומק למה הכוונה, וזה שאנחנו העם הנבחר זה לא אומר שיש לנו כל כך הרבה מעלות וכל כך הרבה יתרונות על האחר. להפך - אנחנו צריכים לעבוד יותר קשה". 

עוד נשאלה: "אם בעבר היית צריכה להגדיר את עצמך, מה את קודם - ישראלית או יהודית?", וענתה: 

"בעבר אוטומטית ישראלית. והיום? יהודייה ישראלית. יהודייה, לא חוזרת בתשובה, מדליקה נרות בשבת, מאמינה בחיבור הזה של הנרות עם הקדוש ברוך הוא. אני מאמינה בדברים שאני רוצה גם להאמין בהם, אני מאמינה בנרות שבת שאני מדליקה, שיש לי איזשהו קשר להביא זיכרון או ברכה.

"אם בעבר הייתי מגדירה את עצמי קודם כל כישראלית, היום אני קודם כל יהודייה. לא חוזרת בתשובה, אבל מדליקה נרות בשבת, מאמינה בחיבור הזה עם הקדוש ברוך הוא. זה תהליך שאני עוברת בדיוק בזמן הנכון בחיי. בן הזוג הנוכחי שלי מאוד מחובר לדת. הוא לא דתי, אבל מתפלל כל בוקר. מאז שאני בזוגיות הזו, אני צמה (ביום כיפור). זה משהו מאוד חזק. אם אני כבר צמה, אז באמת לצום כמו שצריך, להתחבר ולחשוב איפה הייתי השנה ומה עשיתי".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

מפורסמים

"האם אני חושב שיש אלוקים? חד משמעית": הסלבס שריגשו את הרשת

מפורסמים

הזמרת המפורסמת גאה: "אחי קיבל הסמכה לרב!"

מפורסמים

השחקנית הבינלאומית חושפת מול כל העולם: "לעולם לא אשכח את ההרגשה כשעמדתי בבית כנסת"

מפורסמים

הקומיקאי שעושה זאת שוב ומאחד את העם לשמור את שבת זכור: "זכור את אשר עשה לך עמלק פעם בשנה"

מפורסמים

השחקן במסר: "צריכה להיות התעוררות רוחנית של עם ישראל"

מפורסמים

השחקנית שמודה לה': "האמונה מחזיקה אותם להמשיך בחיים"

מפורסמים

הקומיקאי משתף: "שיעור התורה נותן לי ברכה"

מפורסמים

"אלוקים היה איתי במקומות הכי חשובים": הסלבס שמתחזקים ומחזקים

מפורסמים

סיון רהב מאיר מסבירה מה עושים עם ריאליטי החטופים שמארגן לנו חמאס

מפורסמים

הזמרת שמתחזקת: "מאמינה בחיבור הזה עם הקב"ה"

מפורסמים

"נלחמתי בעצמי": המפורסמת שנלחמת כדי להתחזק בדרך האמונה

מפורסמים

"אנחנו בימות המשיח": החלום שגרם לידוענית להתחזק

מפורסמים

"אני מחברת אנשים לבורא עולם": זו המפורסמת שמתחזקת

מפורסמים

הידוענים שמרגשים את הרשת: "דבר ראשון להרים את הראש ולהגיד תודה לבורא עולם"

מפורסמים

איש התקשורת שלקח על עצמו לומר תהילים: "כאילו אני המאמין הכי אדוק"

עוד מאמרי תוכן בנושא מפורסמים
X
  • © כל הזכויות שמורות