בני משפחות החטופים שחזרו: "מפחדת שהוא ייעלם אם אעצום את העיניים לרגע"
"אלמוג שאל: 'למה אמא עינב לא חזרה?'. לאור היה קשה, הוא בכה. אז אלמוג ענה לו: 'אמא עינב מתה, היא לא תחזור'. לאלמוג היה זמן לעבד את הטראומה"

אור לוי, אלי שרעבי ואוהד בן עמי הם החטופים שחזרו אתמול (שבת) בחסדי שמיים לביתם לאחר היו יותר משנה בשבי חמאס.
"היינו רעבים כל הזמן, בלי אור, בלי אוויר," הם מספרים, "כמעט שלא ראינו אור יום, השהייה מתחת לאדמה הייתה מזעזעת, לא חשבתי שאצא משם אי פעם".
מיכאל לוי, אחיו של אור, אמר:
"רצתי אליו, זה היה מדהים. לא התרגשתי ככה כנראה בחיי".
בריאיון לכאן רשת ב', סיפר אחיו של אור לוי, טל:
"בשל תנאי ההרעבה הקשים אחי לא היה שורד חודש נוסף בשבי".
אשתו של אור, עינב, נרצחה במהלך אירועי השבעה באוקטובר. הוא תיאר את המפגש בין בנו של אור - אלמוג - לאביו:
"מיום שישי בערב שסיפרנו לאלמוג שאבא חוזר, הוא לא הצליח להחזיק את עצמו. כשהוא פגש אותו בפעם הראשונה הוא אמר לו: 'אבא, לא היית הרבה זמן', אז אור ענה לו: 'נכון'. אלמוג אמר לו: 'אבא, אתה נראה שונה היום' ואור ענה לו: 'נכון'. אלמוג שאל: 'למה אמא עינב לא חזרה?'. לאור היה קשה, הוא בכה. אז אלמוג ענה לו: 'אמא עינב מתה, היא לא תחזור'. לאלמוג היה זמן לעבד את הטראומה.
"החיבור אתמול ביניהם בבית החולים היה מיידי, וזה לא מובן מאליו כי הם לא ראו אחד את השני הרבה זמן. היום אלמוג התעורר ואמר: 'איזה כיף שאבא חזר' והוא ביקש וידיאו והוא אמר לאבא: 'אבא אני ממש אוהב אותך, איזה כיף שחזרת'".
משפחתו של אור מוסיפה:
"הוא הוחזק רוב הזמן במנהרות, הוא היה מנותק לחלוטין, לא ידע שום דבר. גם לא קיבל מידע מהשובים, אבל ספר את הימים וידע בדיוק מתי יום ההולדת של בנו".
אמו של אור, גאולה לוי: סיםרה:
"הם חזרו מאוד רזים וחיוורים, ככה נראים אנשים שהיו במנהרות, בלי אור, בלי הרבה אוכל". למרות זאת, היא מביעה אופטימיות: "אור צעיר ויהיה בסדר, לאט-לאט הכול יסתדר".
עוד הוסיפה:
"הוא לא ראה תקשורת בכלל בכלל בכלל, הוא לא ראה שום דבר. הוא שאל על הרש גולדברג-פולין כי הוא חשב שהוא שוחרר. הוא שאל גם על אלמוג סרוסי. הוא אמר שהיה מאוד צפוף שם, עד כדי כך שאי אפשר היה להסתובב לראות מי נפצע. במקרה שלו הוא לא יכול היה לראות מה עם אשתו עינב".
אשתו של אלי- ליאן - ושתי בנותיו של אלי - נויה ויהל - נרצחו אף הם בשבעה באוקטובר, ואלי לא ידע.
משפחתו מספרת:
"אלי נתן צרחה, וחזר על המשפט 'הלב שלי לא שלם'. לא היו לו מושג שזה מה שעלה בגורלן".
בנווסף הוא סיפר שהיו וימים בהם לא היה אוכך לכולם, ולכן הוא לא אכל ימים שלמים. בימים כאלו החוטפים נתנו לחטופים להחליט "מי יאכל ומי לא".
בתו של אוהד- אלה בן עמי - שיתפה מתחושות המפגש הראשון זה תקופה ממושכת עם אביה:
"לילה בבית חולים מהסיבות הכי טובות שיש. אבא חוזר אלינו, חייך את החיוך שלו, צחק אלינו וחיבק ארוכות. לשמוע את הקול שלו שוב זאת התרגשות שאין לי דרך להסביר אותה".
היא הוסיפה:
"יחד עם כל האושר, התמונות שלו יוצא מהאוטו של חמאס לא יישכחו לעולם מהראש שלי. אחרי כל היום הזה הדבר היחיד שעובר לי בראש זה כמה חייבים להוציא את כולם משם, להוציא את כולם מהגיהינום הזה, ומהר".
עוד אמרה:
"זה לא היה חלום, אבא פה אוכל ארוחת בוקר - ואני יושבת לידו ולא מצליחה להוריד ממנו את העיניים. מפחדת שהוא ייעלם אם אעצום אותם לרגע".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
אגם ברגר: "היו פעמים שנפלנו ברוחנו. אבל זה לא פגם באמונה שלנו"
שורדת השבי משחזרת: "היהדות זה הדבר היחידי שהיה לנו שם"
שורד השבי: "עד השבי הייתי רחוק מאוד מכל דבר שהריח יהדות"
שורד השבי אמר שמע ישראל וגילה את המחבלים צוחקים עליו: "זה החיוך של החטיפה שלי"
שרדה 12 שעות במתקפת שבעה באוקטובר: "צרחתי, 'אנחנו יהודים!'"
קראו כעת פרקי תהילים לרפואתו של הרב יהודה עדס
שורד השבי: "כמה פעמים ביום אתם שוכחים להעריך את מה שיש לכם?"
המחקר מאשר: בעלי אמונה דתית פחות נפגעו נפשית במלחמה
החטוף שביקש סימן מהקב"ה וקיבל: "הוא תמיד נותן"
הרב לנדו על לומדי התורה: "אם היו יותר היו מצילים עוד יותר"
"פגש את אלוקים פעמיים בשבי": כך התקרב שורד השבי לה' דווקא מתוך הקושי
סיפור נס פך השמן שקרה לחטוף בשבי: "הראה לי כמה אלוקים טוב וכמה הוא היה איתי"
הורי החטופים משתפים: "אגם נחטפה כיהודיה וזה הזמן שלנו לחזור לזהות שלנו"
שורד השבי משחזר את הפרטים: "אמרתי: אוקיי, אני נחטף, זה קורה"
משבי חמאס לכותל המערבי: "הרגשתי את הקדושה"
- © כל הזכויות שמורות